Program

Varje år ordnar Fryksände Hembygdsförening ett antal publika evenemang på Hembygdsgården Kollsberg. Gratis inträde om inte annat anges. Med reservation för eventuella ändringar. Välkommen!

Julmarknad 4 december 2021

På Julmarknaden lördagen före den 2:e Advent, kl. 13.00-16.00, säljer Hembygdsföreningen sina egna arbeten. Julmarknaden är årets största och mysigaste evenemang. Stugorna är öppna och ‘bebodda’. Massor av hembakat bröd, pepparkakshus, joôppelkôrv, julpynt, granrisbockar, broderier, stickat och virkat, massor av lotterier, m m, m m. Luciatåg. Tomten i rökstugan och häst- och slädfärd väntar barnen. Kaffeservering i Storstugan.

Påskpysslet

Börjar lördagen den 19 februari 2022, varje lördag kl. 14.00 i Storstugan.

Årsmöte söndagen den 20 februari 2022

Sista söndagen i februari håller Hembygdsföreningen årsmöte i Församlingshemmet. Sedvanliga förhandlingar, underhållning, lotterier. Vi bjuder på smörgås, kaffe och tårta.

Påskbasar 9 april 2022

Sedan 2005 anordnas påskbasar i Storstugan lördagen före påsk, kl. 12.00-15.00. Försäljning av påskkäringar, påskpynt, broderat, hembakat bröd m m. Kaffeservering och lotterier. Påskbrevsmålning för barnen.

Valborgsmässofirande 30 april 2022

Vi firar Valborg här på Kollsberg sedan 1925. Ung som gammal sluter upp, lyssnar på vårtal och körsång, ser brasan tändas och fyrverkeriet skjutas upp. Serveringen öppen hela kvällen kl. 19.30-22.00. Inträde: 40 kr/vuxen, barn upp till 15 år gratis inträde.

Loppis 14 maj 2022

Vi kommer att ha loppis på Hembygdsgården två gånger iår tillsammans med Svenska Pensionärs Förbundet.

Nationaldag 6 juni 2022

Nationaldagen firas på Hembygdsgården Kollsberg sedan 2016 med ett mopedrace i samarbete med Torsby Styrveteraner. Alla som är intresserade av gamla och nya mopeder hälsas välkomna för att delta i mopedrallyt. Start och mål på Kollsberg!

Midsommardag 25 juni 2022

Dagen startar kl. 11.00 med allmänkyrklig gudtjänst och kaffeservering i Torsbymagasinet. Barndans, dansuppvisning och underhållning. Naturligtvis erbjuder serveringen motti med fläsk. Alla är hjärtligt välkomna till Midsommarfirandet.

Loppis 17 september 2022

Julpysslet

Börjar lördagen den 24 september 2022, varje lördag kl. 14.00 i Storstugan.

Julmarknad 3 december 2022

På Julmarknaden lördagen före den 2:e Advent kl. 13.00-16.00 säljer Hembygdsföreningen sina egna arbeten. Julmarknaden är årets största och mysigaste evenemang. Stugorna är öppna och ‘bebodda’. Massor av hembakat bröd, pepparkakshus, joôppelkôrv, julpynt, granrisbockar, broderier, stickat och virkat, massor av lotterier, m m, m m. Luciatåg. Tomten i rökstugan och häst- och slädfärd väntar barnen. Kaffeservering i Storstugan.