Program 2018

Varje år ordnar Fryksände Hembygdsförening ett antal publika evenemang på Hembygdsgården Kollsberg. Gratis inträde om inte annat anges. Välkommen!

Påskbasar 24 mars

Sedan 2005 anordnas påskbasar i Storstugan lördagen före påsk. Försäljning av påskkäringar, påskpynt, broderat, hembakat bröd m m. Kaffeservering och lotterier. Påskbrevsmålning för barnen.

Valborgmässofirande  30 april

Vi firar Valborg här på Kollsberg sedan 1925. Ung som gammal sluter upp, lyssnar på vårtal och körsång, ser brasan tändas och fyrverkeriet skjutas upp. Serveringen öppen hela kvällen. Inträde: 40 kr/vuxen, barn upp till 15 år gratis inträde.

Trädgårdsmarknad  26 maj

I slutet av maj arrangeras trådgårdsmarknad i samarbete med Trädgårdsföreningen. Inbjudna försäljare saluför växter, trädgårdspynt, m m, m m. Serveringen öppen.

Nationaldagsfirande och Mopedrally 6 juni

Nationaldagen firas på Hembygdsgården Kollsberg sedan 2016 med ett mopedrace i samarbete med Torsby Styrveteraner. Alla som är intresserade av gamla och nya mopeder hälsas välkomna för att delta i mopedrallyt. Start och mål på Kollsberg!

 

Midsommardagen  23 juni

Dagen startar med allmänkyrklig gudtjänst och kaffeservering i Torsbymagasinet. Barndans, dansuppvisning och underhållning. Naturligtvis erbjuder serveringen motti med fläsk. Alla är hjärtligt välkomna till Midsommarfirandet.

Skogens Dag 14  juli

Varje år i juli ordnar hembygdsföreningen hembygdsdagen med tema som varierar från år till år. Årets tema är skogen.

Antik & Loppis 18 augusti

Antik- och loppismarknaden på Kollsberg. Välbesökt evenemang från när och fjärran. Ett 30-tal försäljare frestar med såväl gammalt som oanvänt.

Medlemsresa  25 augusti

Varje år i slutet av augusti åker vi någonstans inte alltför långt bort och besöker något intressant resmål. Avgiften är beroende på programmet. Även icke medlemmar är välkomna i mån av plats.

I år åker vi med MS Bellevue på Göta Kanal, 16 slussar. I priset 500:- ingår buss, båt, förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe.

Bondemarknad  16 september

Skördetid. Inbjudna försäljare tillsammans med hembygdsföreningen lockar med nyskördat, kläder, smycken, träarbeten och mycket annat. Man kan ta med äpplen och få nypressad must tillbaka. Serveringen är öppen, säsongens sista servering av motti med fläsk.

 

Julmarknad  8 december

På Julmarknaden lördagen före den 2:e Advent säljer Hembygdsföreningen sina egna arbeten och Julmarknaden är årets största och mysigaste evenemang. Stugorna är öppna och ”bebodda”. Massor av hembakat bröd, pepparkakshus, joôppelkôrv, julpynt, granrisbockar, broderier, stickat och virkat, massor av lotterier, m m, m m. Luciatåg. Tomten i rökstugan och häst- och slädfärd väntar barnen. Kaffeservering i Storstugan.