Program

Varje år ordnar Fryksände Hembygdsförening ett antal publika evenemang på Hembygdsgården Kollsberg. Gratis inträde om inte annat anges. Med reservation för eventuella ändringar. Välkommen!

Påskpysslet

Börjar lördagen den 15 februari 2020, varje lördag kl. 14.00 i Storstugan.

Årsmöte 23 februari 2020

Sista söndagen i februari håller Hembygdsföreningen årsmöte i Församlingshemmet. Sedvanliga förhandlingar, underhållning, lotterier. Vi bjuder på smörgås, kaffe och tårta.

Påskbasar 4 april 2020

Sedan 2005 anordnas påskbasar i Storstugan lördagen före påsk. Försäljning av påskkäringar, påskpynt, broderat, hembakat bröd m m. Kaffeservering och lotterier. Påskbrevsmålning för barnen.

Valborgsmässofirande 30 april 2020

Vi firar Valborg här på Kollsberg sedan 1925. Ung som gammal sluter upp, lyssnar på vårtal och körsång, ser brasan tändas och fyrverkeriet skjutas upp. Serveringen öppen hela kvällen. Inträde: 40 kr/vuxen, barn upp till 15 år gratis inträde.

Nationaldagsfirande 6 juni 2020

Nationaldagen firas på Hembygdsgården Kollsberg sedan 2016 med ett mopedrace i samarbete med Torsby Styrveteraner. Alla som är intresserade av gamla och nya mopeder hälsas välkomna för att delta i mopedrallyt. Start och mål på Kollsberg!

Midsommardag 20 juni 2020

Dagen startar med allmänkyrklig gudtjänst och kaffeservering i Torsbymagasinet. Barndans, dansuppvisning och underhållning. Naturligtvis erbjuder serveringen motti med fläsk. Alla är hjärtligt välkomna till Midsommarfirandet.

Hembygdsdag 25 juli 2020

Varje år i juli ordnar hembygdsföreningen hembygdsdagen med tema som varierar från år till år.

Loppis 15 augusti 2020

Antik- och loppismarknaden på Kollsberg. Välbesökt evenemang från när och fjärran. Ett 30-tal försäljare frestar med såväl gammalt som oanvänt. Välkommen att boka bord.

Medlemsresa 22 augusti 2020

Varje år i slutet av augusti åker vi någonstans inte alltför långt bort och besöker något intressant resmål. Avgiften är beroende på programmet. Även icke medlemmar är välkomna i mån av plats.

Vilken plats besöker vi i år? Välkomna med förslag.

Julpysslet

Börjar lördagen den 19 september 2020, varje lördag kl. 14.00 i Storstugan.

Bondemarknad 20 september 2020

Skördetid. Inbjudna försäljare tillsammans med hembygdsföreningen lockar med nyskördat, kläder, smycken, träarbeten och mycket annat. Man kan ta med äpplen och få nypressad must tillbaka. Serveringen är öppen, säsongens sista servering av motti med fläsk.

Julmarknad 5 december 2020

På Julmarknaden lördagen före den 2:e Advent säljer Hembygdsföreningen sina egna arbeten och Julmarknaden är årets största och mysigaste evenemang. Stugorna är öppna och ”bebodda”. Massor av hembakat bröd, pepparkakshus, joôppelkôrv, julpynt, granrisbockar, broderier, stickat och virkat, massor av lotterier, m m, m m. Luciatåg. Tomten i rökstugan och häst- och slädfärd väntar barnen. Kaffeservering i Storstugan.